Min nya lättanvända e cigg räddade mig

Min historia om hur jag började med e cigg och fimpade tobaks ciggen.

Det var en helt vanlig dag i April 2010. Jag stod utanför ingången till sjukhuset i Kumla och rökte min cigarett, precis som jag brukar göra. När jag var färdig så gick jag in och ställde mig i vänthallen, för idag var det dags för resultatet av mitt lung test som gjordes för tre veckor sedan.

Jag har nämligen under en längre period haft väldigt svårt att andas, speciellt vid fysisk aktivitet men även när jag skall sova. En sjuksköterska ropar upp mitt namn och helt plötsligt så blir jag nervös. Besöker är över, domen kom, jag har kol, nu måste jag ändra på mina vanor, nu är det dags, men hur? 

Jag gick för att ta en kaffe med en vän, denna vännen hade med sig en vape, och erbjöd mig att prova, det var en så kallad mtl vapeen variant av e cigg, den var ju grym! Känslan av en cigarett men smaken var gudomlig och dessutom så är den så mycket bättre än en cigarett. Vi skippade kaffet och bestämde oss för att gå till den lokala e cigg butiken, nu satan är det dags för mig att sluta röka! 

Så, vem är jag?

Mitt namn är Ebba, jag är 29 och bor i Kumla med min man och våra två barn, idag håller både jag och mannen på med e cigg och jag har jobbat i en vape butik sedan 2017 som butikschef. Jag är även en stor vape influencer på instagram med över 40k följare. Jag har hjälpt så många att gå över från tobak till vape och det glädjer mig så mycket.

e cigg

Ända sedan jag gick över till e cigg, så har min kol lugnat ner sig. Jag kan andas bättre jag sover bättre och jag luktar bättre. Ofta får jag frågan om vad jag tycker om att minderåriga håller på med vape och den frågan är stor och väldigt svår att svara på. Jag skulle vilja säga att eftersom vape är ett så mycket bättre alternativ så ser jag hellre ungdomarna med en vape i handen än en cigarett, men helst av allt vill jag inte att dom håller på med något utav det. 

Så kommer vi till frågan många ställer, vilken e cigg använder jag?

Jag kör med allt, mekaniskt, reglerat och pods. Men framförallt föredrar jag mekaniskt då jag tycker att det ger ett tryck som jag är ute efter. Men ett podsystem ligger alltid i min ficka vart jag än går. Det är dels för att jag inte vill ha min vape bland folk på grund utav den mängd ånga som min vape avger. Ja, det var min historia lite kort fattat.